2012. 04. 02.

67 napos baba gondolatai

Telnek csak a napok, gyönyörű a tavasz! A politika viharai csak halkan érnek el. Jókedv nyugalom béke szeretet. Egy hét a kórházban, gyógyszerbeállítás miatt. Jövő héten is vissza kell járnom majd kicsit, de ma már hazamehetek, najó végül győzködni kellett az orvost kicsit :)

Ma arról írok kicsit, mit változtatott az életemen közvetlenül a babalét
Babalét
Lássuk mibe is vágtunk bele ezzel az egésszel, ha már betegség, gyógyulás, hamár szabályok, hát legyen hozanatja! Szerintem nagyon sok van. Szabály = rendszer tehát jobban szervezetté teszi az életet.
Miben változott az életem? Mindenkinek van napirendje valamilyen módon. Nekem szigorú lett, amiből szerintem sok előnyt szerezhetek a későbbiek folyamán. Mindenről eszembe jut valami, mindent " el tudok helyezni a rendszerben". Ez eleinte kényszerből kialakított volt - mikor kell mennyit ennem, takarítanom stb. de asszem lassan megszoktuk és mostmár segít, nem gátol.




  




Tehát akkor egy végnélküli felsorolás a babalét-otthonlét, cukorbetegség részleteiről:
  • Minden reggel adatok: súly, vérnyomás, hőmérséklet, vércukor stb.
  • kedélyállapot változások gyógyszer mellékhatások
  • Torna az elfogyott izmokért
  • Séta beöltözve kesztyű, maszk
  • 100 nap! Amit nagyon várunk, naaagy átvizsgáló edzés, május 05! Azon a héten minden kiderül :) életbe visszatérés
  • Étkezések: tárolás, elkészítés, időpont, CH tartalom, dessezert diabetikus
  • vércukor mérés értéke ideje, inzulin
  • kontrollra járás, dokik neve, bejelentkezés vérvétel konzultáció
  • gyógyszerek mennyisége és változása ennek nyilvántartása, kiadagolása
  • napi rend, takarítás mosás étkezés szabályaival

Ennyit gyűjtöttem össze
Egészségetekre a mai gyönyörű tavaszi napot!

3 megjegyzés:

  1. Kicsi Kati baba, delegálni kéne néhány feladatot!!! Arra tartjuk a felnőtteket baba korunkban, hogy fenntartsák az életünk kereteit, meg adjansk enni, meg mossák ki a rugdalózónkat.
    Sok ez egy kis 67 naposnak.. Hagyd magad dédelgetni, meg gondozni. Csak még 33 napig. Hogy szepen fejlődjel, és nevelgethesd a sejtecskeéidet. Épp elég munka az!! És azt csak Te tudod csinálni, senki más A többi feladat delegálható, és úgy neked is könnyebbé válhTnak a mindennapok.
    Bízd rá magad a ' nagyokra" átmenetileg, es te csak szemlélődjél ebben a visszanyert szép világan. És nevelj sok som verlemezkét, meg lymphocytát Epp ég munka az.
    Pihi, nyugi, ábrándozás.
    Puszik, Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Öröm Téged olvasni. Nagyon sok erőt, derűt, kitartást, humort, aztán a későbbiekben, mikor már minden visszatért a régi kerékvágásba, sok-sok olyan nyaktörő túrát, ahol az első emelkedők megtételéhez is papírkutya lennék. Ha valaki, akkor Te meg tudod mutatni, hogy mit ér a humor, a kitartás, az erő. És azt is, hogy érdemes hinni a csodában, mert a csodát csak mi teremthetjük meg. És neked sikerült. Sikerül. Remélem, két túra között egyszer a közeljövőben egy személyes interjúra is sort tudunk keríteni. Szurkolunk neked. Bár talán nem is kell. Akkor mondom inkább ezt: büszkék vagyunk rád - mindazok nevében, akiknek erőre van szükségük. Sok derűt, kitartást, jó kajákat és szép tavaszt (a továbbiakban, a gyógyulás után is pedig: rendszeres vlogbejegyzéseket)! Kovács-Cohner Róbert

    VálaszTörlés
  3. Elég régen jelentkeztél, azt hittem, baj van. Persze nincs, de azért megijesztettél :)
    Másrészről pedig a világért sem akarlak sürgetni, de a PIF aji miatt minden nap kivagyok, hogy jézus, mi lesz, ha nem vagyok itthon, mikor meghozzák :D
    Ugiburu

    VálaszTörlés