Katimenza

A kórházi létem alatt az evés ételek ízek központi kérdéssé váltak és nagyokat változtak a kezelés alatt. Még az orvos is megkérdezi időről időre: És van étvágya?
Küzdöttem jókis gyomorégéssel mellékhatásként, ami farkaséhséggel párosult! Mostmár csak simán gyakran vagyok éhes, de nem kaparom le tőle a tapétát.

Mivel sok új receptet felfedeztem eközben, persze anyukám is finomabbnál finomabb ételekkel lát el mindennap, egy ideje pedig apukám is hozzájárul színes reggelikkel és paleo étrendre - népszerűbb nevén fehérje/zöldség étrendre - szoktat így külön oldalt szentelek felfedezéseimnek, recept gyűjteményemnek, amit majd kikerülve innen végigfőzhetek! És végigpróbálhatom Andráson. :) Ahogy Fruci mondta, iratkozzunk be a Kati-menzára!


Újra egy reggeli, azt hittem a múltkor, a gazdagságát már nem lehet fokozni, deee lehet! Rákaptam az omlettre is, tojásba (rántottába) sütve/hajtva sonka-sajt, vagy krumpi-sajt, vagy párolt zöldség. Kapom a családtól előre elkészítve. :)
Hozzávalók: paprika (piros és zöld TV), uborka, karalábé (én szeretem zölden elnyammogni), lila hagyma vékonyra vágva besózva, sajt/-ok, omlett párolt zöldséggel, sajtkrém, jóó magos kenyér, májkrém/-ek, felvágott/kórház párizsi (frissen egész jó), knőcék: Papa-féle padlizsánkrém, tubusos pizzakrém, mustár, kechup, kis margarin/vaj, fekete (PG) tea, gyümölcslé
Elsőnek a mai reggelim, lényeg: egészséges változatos, de könnyű összehozni ha nem üres a hűtő


12 megjegyzés:

 1. haho,

  igy Londonban elve, mindig ugyanazok a dolgok hianyoznak, amiket szinte soha nem ettem amikor Budapesten eltem. Jo kis kolbasz, meg langos, pogacsa, meg rantott sajt!!!! Ubisali meg paradicsomsali meg minden!!!!!

  VálaszTörlés
 2. milyen szép a sárgája a tojásnak!

  VálaszTörlés
 3. Berepült a libapcsenye is? milyen volt?:):))

  VálaszTörlés
 4. Berepult! Nagyon fini, mara is lesz az unnepi vacsihoz!

  VálaszTörlés
 5. Kedves Kati!
  Most az rtl klubbon láttam szomorú történeted, nagyon sok erőt és kitartást kívánok!Én is segíteni akartam, de nem felelek meg, mivel még nem vagyok 18 éves.

  VálaszTörlés
 6. Szia Kati! Ha tudok szívesen segítek.Lennék donor.Hol lehet jelentkezni,és mik a feltételek.Szia.N.H.Mónika

  VálaszTörlés
 7. http://csitt-csett.blogspot.com/
  Kati nézd meg(:

  VálaszTörlés
 8. nhmonika: A teruleti verellatokban lehet jelentkezni, itt minden le van irva: http://ossejtdonor.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 9. Kedves Móni!
  Az infótárak:
  http://ossejtdonor.blogspot.com/
  www.ovsz.hu
  http://www.facebook.com/event.php?eid=267676439934489
  http://www.facebook.com/event.php?eid=276125905751054

  Ha bármi kérdésed van, írj nekem nyugodtan! :)
  porubek.adrienn@gmail.com

  Köszönjük a segítő szándékodat!

  Szia!

  Adrienn

  VálaszTörlés
 10. Kedves Kati Rendületlenül bízom abban, hogy jön a segítség. Már írtam neked, de sehol nem látom, nem is érdekes! sokkal idősebb vagyok már mint te, én is átmentem e betegség proceduráján, Mondjuk nem konkrétan, ilyen jellegű volt a rákom, ám az volt. Iszonyatos erő, csak ezt tudom ajánlani. Akarás, és hit! légy bizakodó kedvű ne is gondolj arra, hogy nem sikerülhet, csak arra, hogy ídő kérdése! Olvass sokat, használd ki az idődet hasznosan, és bízz nagyon. Sokat gondolok rád, drukkolok, minden nap "megnézlek" remélem nem bánod! Sikert, sikert, sikert, kivánok igen sok szeretettel és poziív gondolkodással!

  VálaszTörlés
 11. Szia Kati!

  Annyira egy jó fej csaj vagy te, hogy az csak na!!! Ismeretlen vagyok, bár közös ismerőseink vannak (tudod, kicsi a világ:)), ennek ellenére gondoltam, írok neked. Sokat lehet ám tőled tanulni. :) Amúgy én paleo étrendet folytatok. Mindenképpen nagyon ajánlom neked, sőt, csináld!:)) Én teljesen meggyőződtem róla, h jó. Hallottál a ketogén diétáról? Ez is nagyon hasonlít a paleora, de kifejezetten neked pl. ajánlott. Szóval apukádra tessék hallgatni, hihihi :))) Megértetted? :)) Meg van egy ilyen D3 vitamin krém, használd!!!! :) És omega 3-at is. Remélem nem gondolod, h okoskodom, vagy valami. Csak úgy jönnek belőlem ezek a dolgok,mert sokat olvastam róla, h mi a jó. Na, de te aztán nem vagy egy elveszett lélek. Talpraesett, okos és szép vagy! Meg még mindenféle.:)) tenyek-tevhitek.hu -> ezt nézd meg, a Szendi Gábor honlapja, aki a magyar paleo könyvet írta. Na, ennyi elég lesz mára. :)) Küldöm az erőt, ahogy te is küldöd mindenkinek! Szuper vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Juli

  VálaszTörlés
 12. Dear Katalin,

  I got your contactdates (your blog) from Mr Milán Szathmári – a supporter from DKMS (bone marrow donor center).We’d like to ask you for supporting us and our new platform www.go4dkms.org. This platform aims to patients, donors and and basically everyone around the world affected by the issue of leukemia.

  It’s the first time we’re calling on people from all countries to blog, make suggestions, make proposals for improvement, talk about the situation in different countries, pose questions and share their own experiences.
  To fill this platform with life, we ask you to contribute in your mother tongue and to set an example for others there.
  To broadly promote this issue, we have brought to life the project GO 4 DKMS. Please let your family, friends and fellows know about the portal - in order to give them the opportunity of raising their voice, too!

  In case you have questions or need additional information, just let me know - I'll be glad to help you!

  Thank you so much for your support - and best regards,

  Simone Henrich
  Presse- und Öffentlichkeitsarbeit
  DKMS Deutsche Knochenmarkspenderdatei
  gemeinnützige Gesellschaft mbH
  Scheidtweilerstr. 63-65
  50933 Köln
  Tel.: +49 221/940582-3323
  Fax: +49 221/940582-1113323
  E-Mail: henrich@dkms.de

  VálaszTörlés