2011. 12. 26.

Karácsonyi jelentés

Gyorsan szaladnak a napok itthon. Szokom az új otthonom, hiszen most jöttem igazán ide haza először. Belevetettem magam a konyhába, legalább napi egy meleg kaja szintjén. De sokat tűnődöm az elkövetkező időn is.
Hogyan vehetnék mélyebb filozófiai tartalmat az életemnek? Sokat várok az újjászületéstől. De vajon fel is tudom magam rá készíteni?

Mindig tiszteltem azokat az embereket akiknek van elég ereje és affinitása ahhoz, hogy a munkájukon életük fenntartásán és párkapcsolatukon kívül egy-két-sok dologba igazán bele tudják ásni magukat és szakértőjévé válnak. Legyen ez a fotózás, a fapadosok, a tanulás, vagy akár a politika objektív szemlélése és szakértése. Van pár ilyen ember az ismerőseim közt is, persze a világban meg számtalan, tipikus ismertetőjelei a tematikus blogok amiket ezekből a témákból írnak. Én eddig bármikor írtam, az nagyon hamar átcsúszott naplóba, arról mikor keltem és mit ebédeltem meg mi van úgy amúgy velem és a többiekkel. Tűnődöm: Mihez értek még? A receptböngészés-főzőcske is csak bizonyos szint. (Úúú nagyon odaégettem tegnapelőtt valamit, csak úgy füstölt!) Mivel töltöm a szabadidőm? Különböző időszakos hobbikkal, ilyen olyan sporttal, és az előbb felsoroltak váltogatásával. De egyikről sem tudnék hosszan elmélkedni akár írásban. Hatékony időkihasználás kéne? Talán. Bár nem érzem úgy hogy elcseszném és sosem szoktam unatkozni. Tévézni se :) A fiúk jobban/könnyebben tudnak a fent említett szakértővé válni. Elemezzük a férfi-női agy különbözőségét.. Lányt talán nem is ismerek, hmm talán a gasztrobloggerek. A sztár chafe-k miért mindig férfiak?

Egy Görögországban élő magyar lány nemrég esett át a transzplanton, leukémiával. Sokat posztol a fb-on, és levelezünk is, néha megrázó de felkészítő amiket ír. Kemény lesz a hazajövetel utáni félsteril környezet megteremtése és fenntartása is, nem beszélve a kötelező diétáról (csak frissen főtt csíramenteset) és a lehetségesen fellépő mellékhatásokról.

Miről is akartam írni még? Egy pár szót az elmúlt napokról: Jól telt a Karácsony, Nektek is? Itthon levős, nyugis volt. Sok külföldön élő barátom most van itthon az ünnepekre, őket is lehet látni ilyenkor, annak nagyon örülök. Meg mindenki nyugodtabb, várakozással teli. Nálunk volt a hagyományos mézeskalács sütés és a lánykari is. Szeretem a télidőben szokásossá vált hagyományokat a barátnőkkel, van mit megtartani, van hol összejönni és kicsit trécselni a közeliekkel és olyanokkal is, akikkel ezt ritkábban szoktam. Sokat számít ez, főleg most hogy jobban ki vagyok hegyezve az érzelmekre.

Persze kedvenc helyem a konyha, azért hogy hű legyek önmagamhoz, megosztok pár fotót a mostanában készült finomságokról

Karácsonyi menü egy része:

Fűszeres alma leves gesztenye galuskával
Narancsos mazsolás göngyölt pulyka sült répáva
l

Még pár menüajánló
Zöldborsó krémleves saját pörkölésű pucolatlan tökmaggal

Veganap: répás keleti sütőtökleves, csicseriborsó pörkölt puhára főtt tojással, nokedlivel

Maradékvacsi: sajttal töltött virsli baconbe göngyölve, hagymával sült krumplihalmocskák, kenyér

Burgonyás céklakrémleves napraforgómaggal, tejszín síelővel :)


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépeket és biztosan finomakat főztél. A céklaleves milyen ízű? Még sosem kóstoltam. Legközelebb kipróbálom :)
    Az almás gesztenyegaluskás levesed receptjét megosztod velünk?
    Puszi!
    Adrienn

    VálaszTörlés
  2. http://www.youtube.com/watch?v=DRQxQ8ozxcw

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kati!

    Már a Nők Lapjában is benne vagy, ma olvastam Rólad. Egyidős vagyok Veled. Nekem tavasszal volt operációm és hihetetlen agymunkába került az, hogy saját lábamon besétáljak a műtőbe és biztos legyek benne, hogy az összes lelet negatív lesz (az is lett, de még rendszeresen vesznek tőlem vért). Tudom, hogy Te is sikerrel fogsz járni és meggyógyulsz!!! Ne add fel!!!

    Zsö

    VálaszTörlés
  4. Kedves KATI,
    olvastam a NL-ban a rólad szóló cikket. Írnál nekem? Szeretnék többet megtudni rólad.
    Üdvözlettel, Judit

    UI. "Hogyan vehetnék mélyebb filozófiai tartalmat az életemnek? Sokat várok az újjászületéstől. De vajon fel is tudom magam rá készíteni?" -- szeretném tudni, hogy ezalatt mire gondoltál? (ha nem vagyok indiszkrét).

    VálaszTörlés