2011. 12. 02.

December

Kaptam ma vért, telnek az órák. Egyre jobb megint a fejem ébersége, pihenek, olvasok, gasztroblogon élvezkedem, e-mailezek veletek. A legnagyobb változás hogy szééép hörcsög fejem lett a szteroidtól, egész meglepő a tükörképem bár eddig sem volt a szokásos... :) de már megy is lefelé lassan.
A mai napban az tetszett a legjobban, hogy szellőztetésnél igazi télillat volt! Nosza járattam is a levegőt háromszor a nap folyamán. Valahogy a fűtés füstje lesz más ilyenkor, vagy nem tudom mitől, de hamisítatlan! Pedig mégcsak porcukrot kaptunk a süti tetején.
Milyen olyan desszert van, ami nem édesség? Vagyis lehet édes de ne nagyon és lehet tészta alapú is de nem baj ha nem. Kajafilozofálási percek kihangosítása. A poharas krémek talán ilyenek.
Mostmár tudom mi fán terem az angol krém, a madártej sem hungarikum.

Egy fotó a Nosaltyról, gusztaaa

7 megjegyzés:

  1. http://ve-ga.blogspot.com/search/label/reform%20%C3%A9desek (itt eredetileg az almáspitét szerettem volna linkelni, az annyira nem édesség, h néha még főételképp is csináltam.. ja és nagyon jól is sikerült a recept, hosszú évek csiszolgatásának eredménye. de a többi is jó.. és ott az a köleskrém is.. de amúgy az összes nyers édesség - receptek:édesek - is ilyen alternatív cucc, sőt még annál is alternatívabb :D)
    http://suletlensegek.blogspot.com/2010/12/karacsonyi-receptek.html és itt van egy poharas krémes receptem is)
    puszii

    VálaszTörlés
  2. Palacsinta esetleg, vagy csA güymölcs is jó desszert, de nem édesség. Viszont édességként lehetne bonbon, nézz rá a bonbonos gasztrobloggokra, figyelmedbe ajánlom az egyik legjobbat: http://www.pralineparadicsom.hu/ A nyálad fog csorogni (sokunknak szokott, amikor Őt olvassuk) és Gesztenyét is (http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com/). Jó nézelődést!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kata.
    Mindig feltőltődök, mikor olvaslak:) (pedig nem szoktam lemerülni:)) )

    és Örömmel közölhetem , hogy ma kézhez kaptam az értesítést, fel vagyok véve a Magyar Csontvelődonor Regiszterbe!
    Hajrá:))

    VálaszTörlés
  4. Szia! Facebookon láttam a felhívást, én sajna nem tudok donor lenni, mert van krónikus bajom , de nagyon szurkolok neked! Érdekes, ahogy olvasom soraidat büszke vagyok, hogy ember lehetek :D Kicsit gondolom hülyén hangzik mert nem is ismerlek, de olyan , mint mikor az olimpián egy magyar győz és nagyon küzd, remélem te is nyerni fogsz ! jaah majd elfelejtettem, Boldog Mikulást!

    VálaszTörlés
  5. Hát, minden lehető legjobbat kívánok, gyógyulást, és remélem, hogy fennmarad a kedves optimizmusod :)
    Esetleg ki lehet próbálni, bár tudom, hogy kórházi körülmények között ez igen nehéz, valamilyen terápiás diétát. Henry Bieler (Az étel a legjobb orvosság) és Oláh Andor (A rák megelőzése és gyógyítása) című könyvek szerintem mindenkinek tartogatnak hasznos tanácsokat. Utóbbi könyvet azt hiszem nemrég újból kiadták, az előbbit nem tudom, be lehet-e szerezni.

    VálaszTörlés
  6. Megnéztem itthon, az Oláh Andor könyv teljes címe: A rák természetes gyógymódja és megelőzése

    VálaszTörlés
  7. szia Kati!

    kicsit bennfentesként (nem ilyen betegség, de a múlt tavaszom-nyaram egy része ráment) üzenem, hogy túl leszel ezen az időszakon, szuper a kitartásod!
    látom gasztro-lázban élsz, szeretettel ajánlom neked a kiadóm blogját, hátha találsz ezen is érdekességeket. :-)
    http://lumenkiado.blog.hu/

    üdv,
    z.

    VálaszTörlés