2011. 11. 14.

Új kórház, új szabályok


Kezdem megtanulni az alapdolgokat, szabályokat itt az új helyemen.

Első és legjobb, hogy mivel nem kapok kezelést, nagy a nyugi, csak a legszükségesebbekkel zavarnak ami reggel nagyjából le is fut - vérvétel, vizit stb.
Érdekességek: Vérvétel branülből is lehet, nahát, nem kell szurkodni az amúgy is szétstresszelt vénáimat! Hőmérő, az nincs, vagyis van csak lerázhatatlan. Hozassak mán be. Vérvétel nem 6 után a nappalos nővérrel, hanem 5 és 6 közt még az éjszakással. Váltás Reggel és este hétkor, nem hatkor. Reggeliosztás 9kor - az nekem már nagyon késő, általában már pakolom el a saját reggelim :) Friss a zsemle és van macikávé is, a tea viszont szörnyű porból édesítős.
A vacsorát nem hozza be a nővér a szobába, csak beteszi a hűtő nekem címzett részébe (a szép szoba ellenére nincs saját hűtőm), viszont ugyanúgy undorító párizsi.. Az ebéd hasonló közepes minőségű menzakaja, viszont még rövidebb idő múlva kopogtat a nővér, hogy mivanmáá megettem-emááá vinné a tányért.
A gyógyszereket egyben megkapom, itt hagyja a nővér a gyógyszeres tartókát. A gyógyszerek száma és színe változott, bár kb ugyanarra jók.



Nem csalódtam, szedáló altató nyugatót itt is kapok, kérés nélkül azt legalább felismerem és betehetem a többi közé :) A gyomorvédőből egész dobozzal kaptam, osszambe!
A kicsit fájó torkom megoldása itt - a másik helyen családdal behozatott - toroköblítő, csak ott szájfertőzés ellen javasolták amitől teljesen megváltozott az ízérzékelésem, úgyhogy most csak módjával.

Megnézem mi a mai menü: Hmm! Egész tűrhető. Kicsit túl sós borsóleves, (jól jön a vízforraló) és negyed sült csirkecomb sok répás rizzsel. Ez utóbbi elég hideg, megyek megnézem, hátha buli van a mikrónál!


4 megjegyzés:

  1. Szia! Hát elismerésem a kitartásodért, biztosra veszem hogy meg fogsz gyógyulni! Az életerőt, életkedvet és az élni akarást díjazzák a Fentiek... :)
    Még egy hülye kérdésem volna, a véradással kapcsolatban, van konkrét vércsoport amit keresnek vagy van olyan vércsoport akik ne is próbálkozzanak "nálad" ?

    Sok erőt és életvidámságot!
    K.Ági

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati! Szerintem bizton állíthatjuk, hogy te lettél kicsiny, kedves hazánk őssejtdonációs Nagykövet Asszonya.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Agi! Remelem nem baj, ha en valaszolok. Az, hogy megfelelo vagy-e Kati ossejtdonoranak, nem fugg attol, hogy milyen a vercsoportod. Szoval nyugodtan jelentkezz :)

    VálaszTörlés
  4. ajj, egész megéheztem, meg rákívántam a mikró előtti bulira:)

    VálaszTörlés