2011. 11. 24.

Otthoni szabanapok - konyha!

Eltűntem, ami nem másnak köszönhető, minthogy hétfő estétől csütörtök reggelig hazaengedtek kicsit a doktorbácsik!! Szupcsi volt, nyugis, kedvesemmel levős, főzős (végre konyhaaa), vendégjárós, szinte csak mint egy átlagos, jól sikerült hétvége.

Ma reggel költöztem vissza második, kicsit nővérkével gyakrabban ellátott helyemre, a kórházba. Kaptam is hamar egy centrális kanült, az olyan csapolás ami a fő vénába megy így jobban kezelhetőek a dolgok, meg vérvétel, meg nem kell semmiért szúrni és akár egy évig is bent maradhat. Csak az a bibi, hogy apróbb sebészeti beavatkozással teszi be a doki, amitől kicsit tartottam, de azért bírható volt, meg nagyon jófej volt az orvos is meg a nővér is aki egyébként itt osztályos. Viccelődtek, kérdezgettek a mászásról közben, stb.

Most két kimenetű csőrendszer jön a vállamból, kicsit még meg kell szoknom. Sőt miután RTG bizonyította hogy minden jó helyen megy, rám is kötött a nővérke 2x0,5 littyó lúgosító infúziót, hogy a holnap kezdődő 5 napos kezelést előkészítse. Még most is pötyög össz kb 4-5 óra. Lesz 24 órás infúzió is az öt napban.

Node szívünkhöz közelebb álló gyomrunkhoz had térjek át inkább kicsit. Kotyvasztottam finomakat a két és fél nap alatt!
Pl:
  • Zöldségraguval töltött palacsinta -saját recept - újrafelhasználása a spenótos karfiolnak, ragusítva
  • Pelmenyi - orosz recept, gyúrt tésztába darált hús, hagyma, fűszerek, kis csomagocskák kifőzve, egyszerű íz, tejföllel nagyon finom! Régi idők egészségére
  • Almás pite - Pix reformosított receptje - 1/3 teljes kiőrlésű liszt, cukor almában csak vaníliás, tésztában is minimál
  • Narancsos mézes-mázas csirkeszárny - a szósza tényleg Isteni!! Kevesebb mézzel, főleg a gyömbér dominált.Mazsolás rizottó-kísérlettel
  • Kacsamell egyben ropogósra sütve (volt az 3 óra is), vele sült krumplival, lilahagymás mézkaramelles lilakáposztával
  • Gyümölcssali by András - jól összeért ízek, kicsi szörppel
  • és persze a reggelik!!! Friss zöldségek, omlett,  ham-and-eggs, libazsííír, jóó sózott lilahagymával...
  • Egy egyszerű zabos kekszet akartam még bentre ropogtatni, de a kacsa befészkelt sok időre a sütőbe. Ha süttök ilyesmit, hoztok? :)
2 szuper sütőtökkrém receptet is kaptam a múltkori bejegyzésemre, az egyiket anyukámtól a másikat egy blogolvasótól. Még nem tudom hogy tegyem közzé.

Két nem szokott művészeti alkotás is született a napokban a gyógyulásomért
Egy zene -Fekete-Kiss Sándor - Szférák Zenéje
És egy költemény a véradásról - Kőmüves Klára - Modortalan donor

Köszönet értük

8 megjegyzés:

  1. Kedves Kata!
    finomakat készítettél, a kacsát, ha tudod, tedd ki, érdekelne a recept.
    Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig, JÓ EGÉSZSÉGBEN! Gabi

    VálaszTörlés
  2. Hűűű,Kati!!!Két és fél nap alatt ennyit főzni?Le a kalappal:))
    És nagyon boldog névnapot!:)
    Szeretettel:
    Szofika

    VálaszTörlés
  3. A kacsa recept engem is érdekel!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia Kati! Látásból ismerjük egymást az egyetemről, egy közös óránk is volt asszem :) Nagyon sajnálom a betegségedet, de óriás lelki erőd van azt látom, és a Jóisten az ilyet megjutalmazza! Meg fogsz gyógyulni!
    Látom, hogy rá vagy kattanva a főzésre! Unaloműzőnek szeretném javasolni egy barátnőmmel indított gasztroblogunkat (nem vagyunk profik), melyben az Egy falat Franciaország c. szakácskönyvet főzzük végig, receptről receptre mindketten és írjuk le a tapasztalatainkat. ha szereted a francia konyhát, nézz bele! és kitartást!!!!
    http://fozomamik.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  5. sziasztok! Köszi a biztatást és a jókívánságokat! Zsuzsi nekem is feltett szándékom egy jókis szakácskönyvet végigfőzni, majd ha tehetem, valószínűleg az új hullámos gasztrobloggerek egyik remekét fogom választani. Jó kísérletezést és családozást! :)

    VálaszTörlés
  6. Na az is jó ötlet, egy pár már az én polcomon is sorakozik, tervezem is már a következőt... :)

    VálaszTörlés
  7. ki rakta be a kanült? ha véletlenül cserélni kell, Bátai főorvost kérjed!

    VálaszTörlés