2011. 11. 14.

szülinapimenü költözésfűszer

Minden éveben nagyon jól sikerül a szülinapi ünneplésem, mákom van nagyon a barátaimmal!! :) Az idei kórházzal súlyosbított helyzet ellenére is tökéletes délután volt! Jött a család (a három A) és megettük a pénteki libavacsorát jóízűen! Kaptam nagyonfini daubneres gyümitortát, a betegeknek és nővéreknek apukám süttetett könnyű krémes piskótás sütit, hatalmas adagot, mindenkinek jutott!

Szülinapi készülődés középen a süti, balra a torta

Ünnepi menü, újra csak a sokszínűség jegyében
27

Érdekes a fejformám így oldalról, nem?

AZ ajándékok is különlegesek és személyesek! Szülőktől szépet, praktikusat. A kedvesemtől, olyat amiből kiderült mennyire figyel rám, és gondolkozik előre, hogy mi lenne jó. Nagyon örültem!

A barátoktól kaptam egy tablót, mindenki hozzá járult egy képpel és egy mondattal. Az ajándék, amihez a körités, 70 online olaszóra! Grazie mille! Vi voglio tanto bene! És be is jelentkeztek páran a készítők közül skype-on Fruciéknál összegyűltek. Igazi barik!!
Most a Közgázon készült Kati flash mobot teszem be ide, ami a maga nemében úgy ahogy van tökéletes, a montázst megszerzem elektronyikusan.



Áditól Olitól és Petrától kaptam egy hatalmas fotómotázst, a nyugat európai körutazásunk fotóiból! Nagyon jól szórakoztam rajtuk :) Barna szósz és bikaviadal találkozása Gaudival egy lapon. Fotó nemsokára! És egy lufi is beintegetett az ablakon. Itten ez:


 Már harmadszorra rutinos voltam és felhozattam, hogy inkább én élvezzem, ne a környék nem naponbarnult gyerekei. Este már az ablakhoz kikötve ijesztgetett.

Este, mikor már lefutott az ünneplés kedvenc, és már említett okokból mostanában sokat látogatott receptoldalam a NoSalty 137 ezer like-al a fb-on kiposztolta újra az őssejt felhívást, és ezt a blogot is, amivel percek alatt 1000 fölé nőtt a napi látogatók száma, az összes pedig több mint 1500!
Köszönöm.

NoSalrty post a blog linkjével
A NoSalty linket pedig az oldal egyik főszakácsa, heti kiemelt hét szakácsa AzEszter tovább posztolta, sőt a blogot saját honlapjára is kitette, ez még többszáz olvasó! Köszönöm


Azért is örülök nagyon ezeknek, és emelem ki itt, mert ezek a gasztroblogok rengeteg emberhez érnek el, és az olvasó közönségük felelősen gondolkodó középosztályból kerül ki, akik mérlegelni tudnak pl. egy őssejt donor jelentkezés felelősségét és jelentőségét is. Adnak a véleményformálók mondandójára, a gasztronómia pedig mi más mint véleményformálás! :)




Itt teszem hozzá hogy a blog megjegyzések moderátori jogát megtartottam, azaz csak akkor kerül ki egy komment, ha engedélyeztem
 
Ma pedig szerencsésen átköltöztem! Meglepő mennyi cuccot halmoztam már a SOTE szobácskámba össze, hárman pakoltuk egy órát. Aztán várás, bucsuzkodás, mentősök, zárójelentés, rohangálás.. Mentővel hoztak át, még sosem ültem ilyenben (szerencsére) vicces hogy ki-be pakolnak, gyak hozzákötve egy székhez.

A kórház ahol a felettem lévő emeleten már fogalmuk sincs hogy hol van ez az osztály, nem is annyira labirintus, csak az itt dolgozók teszik azzá :)
Amúgy szupermenő szoba, légkondi, új minden, tisztaság.. Más mint az előző helyen a 100 éves ablak, és - bár imádom a nővéreket - változó sterilitási gondosság.



Még csak minimális interakcióm volt persze, aláírtam, hogy minden beavatkozásba beleegyezek.. A citosztatikumok mellékhatásaként ányás hasmenés lehet.. jójó szerencsére jól bírom.. Ja és mellesleg az ember nem biztos hogy túléli.. És van egy általános nyilatkozat is, kb hogy amit eddig még nem említettünk, abba is beleegyezel ugye ugyeeee? Persze visszavonhatom. És ha az orvos jófej (eddig annak tűnik mind3) akkor gáz ha bízom benne annyira, hogy nem vonom vissza? Ő csak védi magát a jogi következményektől. A mellékhatás a munkája része.. Najó ez egy messze menő okfejtés, csak ma megint szembesültem.
Még a kezdetekkor a sotés nyilaatkozatot a kemó beleegyezésről lefotóztam. Egy csúnyán elmosott minta:



Nos, mára hosszú képekkel tűzdelt változó hangulatú posztot kap a kedves olvasó, dehát nemhiába.. annyi minden történik, nincs időm unatkozni :) Főleg ha az ember lánya 27 éves lesz (ma aszzem a dokiknak azt mondtam kissé bizonytalanul, hogy 28, +-1 ide vagy oda nem számít)

3 megjegyzés:

  1. Drága Kata!
    Most találtam meg a blogodat. Ismeretlenül is gondolok Rád és kívánom,hogy mihamarabb meggyógyulj!
    Láttam érdekelnek a gasztroblogok.:) Nos, nekem is van egy: www.szofika-a-konyhaban.blogspot.com
    Szeretettel:
    Szofika

    VálaszTörlés
  2. Drága Katika!
    Nagyon szép az új rezidenciád és istenien nézett ki a Márton napi libacombi.Ja és a Pezsegő is biztosan finom volt, remélem nem ártott meg ;)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kata!
    Kórusomban (Budapesti Vándorkórus) hallottam Rólad, két társunknak a gyerekével is együtt jártál iskolába, és a Bajnok Zsuzsó is itt énekel nálunk. Szóval kitartás, sok ember gondol Rád és próbál segíteni. Sajnos én a korom miatt(50) nem tudok donor lenni, de gasztrobloggerként talán seíthetk egy kicsit, én is kitettem a blogra (http://csokismalna.blogspot.com/) a többiek is továbbadják, csak kitartás!Gabi

    VálaszTörlés