2011. 11. 17.

Kórhzasdi, amiket eddig gyűjtöttem és hasznos lehet

Egy pár dolog, ami az eddigi másfél hónap alatt tapasztalat volt, csak ömlesztve:
  • fontos a nap strukturálása - na én ezt nem csinálom, most kezdem, hogy igazán jól vagyok. Ha kezelés van, a nővérek úgyis strukturálják :)
  • Érdemes figyelni a következőkre:
    • Napi min 2 l folyadék (nekem több csak szenvedve megy le) hogy tisztuljon a vese és a szervezet
    • betegség velejárója néha a nyálkahártyák elvékonyodása, a dokik mondják, de mindenképp jól jön a szájöblítő használata a minden fogmosáskor, ill akár azon kívül is
      • Meridol - fogkrém íze van
      • Cordosil - elég erős
    • fogmosás két fogkefével minden étkezés után, hogy a másik ki tudjon száradni
    • bizonyos időszakokban fura az ízérzékelés, ne szégyeljünk ehhez megfelelő pl menthol mentes fogkrémet választani és visszautasítani a rokonok által oly kedvesen kínált kaját, pl paradicsomlevest, mert bár finom, de túl savas
  • Nekem a tömegek szeretete mellett a tudatos pozitív gondolkodás, és a néha végzett meditáció segít a legtöbbet. Figyelem, néha nem könnyű ezt véghez vinni!
  • Mivel az ember (lánya) ágyhoz kötött, fontos mozogni, ha erős felállni, járkálni, táncolni, üldögélni, ha gyenge v alacsony a vérnyomása épp pl nem megfelelő oxigén szállítás miatt, akkor legalább az ágyban lábat kezet nyújtogatni próbálgatni. Ha van a kórházban, vagy ismerős gyógytornász v masszőr, akkor vegyük igénybe! Fókuszáljunk a gerincre és a csípőre! Akinek kenyere a jóga most végezze lelkesen!
  • Figyeljünk a gombák és a vírusok szinten tartására - kiírtani sajnos nem lehet. Ezt persze az orvosok is figyelik jó esetben, sok tünete lehet, pl nekem gomba miatt volt nyelőcső-légcső letapadásom ami viszonylaag kellemetlen, de pár vizsgálat után az orvosom rájött és meg is javult. A gombás kezelések mindig hosszabbak, mint ameddig a tünetek tartanak, adott esetben 1 hónap. Lábgombára jók a gyógyszertári krémek mellett a szódabikarbónás ill. ecetes vizes lábáztatás.
  • Több márkája van egy un. orvosi tápszernek, vagy protein italnak, asszem orvosi rendelvényre kapható több ízben, a korháznak általában van. Ha nincs étvágy, ez általában azért lemegy és márkától függően 3-5 ilyen elég a teljes napi tápláláshoz. Nekem a ledobott kilók visszaszedéséhez segített a rendes (esetemben napi 5 :) ) étkezéseken felül 
  • Nekem a rokonok, barátok ismerősök szeretet sokat jelent, ne féljünk elfogadni minden digitális és szóbeli formában! Pl szüleim barátai létrehoztak egy skype cset csoportot ahol minden este meditálnak értem ill. megtárgyalják az aktuális kérdéseket, akár a saját életükből is. Persze én legtöbbet a fb-ot olvasom, nagyon megható látni ahogy kommentelnek az emberek, és osztják meg az őssejtdonor felhívást és az újabb híreket egyre többen és többen! :) Szóval ne zárkózzunk el a külvilágtól! Minden üzenet erőt ad! 
  • Sok kedves segíteni kész ember jön az alternatív gyógymódokkal, amit pl ha én mind megfogadnék egész nap cseppeket, nagy és büdös pirulákat, ill porokat ennék ingával és kristállyal a kezemben mantrákat mormolva (bocs a sarkításért) de pár megbízható forrásból származó, többek által igazolt hatásút esetleg vegyünk bele a napi rutinba. Az orvosok többnyire nem nézik jó szemmel, mert nem keresztvalidáltak a kemóval és viszonylag kevés orvosi szaklapban írnak róluk sokszor idézett cikkeket. Akadhat ebből konflikt.

Anyukámnak szeretettel

1 megjegyzés:

  1. Ne a corsodylt használd hanem a chlorhexamedet, ugyanaz a hatóanyaga csak nem mar.

    VálaszTörlés