2012. 11. 05.

Szikla és Tenger a kezem alatt

Újabb nagy lépést tettem a gyógyulás felé! Elutaztunk Andrissal és más mászós haverkákkal mászni Horvátországba Isztriára!! Most a hosszú hétvégén :) Lívi barátnőm is jött, nagyon örülök neki! Találtam szép tiszta szállást Porecben, ami közel van sok szép sziklához, és a tengerhez.

Pénteken indultunk kora reggel itthonról. Sima volt az autóút, kicsit álmosító. Egy sok utas sziklát választottak aznapra a fiúk, közvetlenül a tenger partján. Gyönyörű időnk volt! Lívivel másztunk top-rope (felülre előre betette Andris nekünk a kötelet) 4b körüli nehézséget mindkét nap.
Hihetetlen élmény újra tengert érezni az ujjam között, meghatott... Együtt néztük az élénk narancs naplementét a tenger felett..
Finom olaszos helyen ettünk este, aztán otthon hangulatos borozás Csaba egyedi borával (én csak szagolgatok ilyenkor) és nagy pihenés!

Annyira bejött a mászóhely, hogy másnap is oda mentünk. Még rengeteg felfedezetlen rész maradt! Meleg napos-felhős idő volt szombaton is szerencsére. Este az egész társaság együtt evett, igazi helyi fincsiségeket a kalamáritól kezdve a kagylón át, mi hárman egy nagy hústálon osztoztunk, ajvarral ahogy kell.Utána megnéztük Rovinj gyönyörű óvárosát a félszigeten, csúszósra kopott régi kövezettel! Gyönyörű! Mindenkinek ajánlom, gyakorlatilag egész évben. A házi néni azt mondta, csak nagyritkán megy 0 fok alá a hőmérséklet.
Vasárnap egy másik helyet próbáltunk ki, de eleredt az eső úgyhogy végül csak sziklához túrázás és visszasétálás lett belőle. Én persze a sziklalyukban üldögélés-tanakodás részt is nagyon élveztem.
Így viszonylag korán hazaértünk.
Mostantól irány a tél és a hógolyózás szezon! :)

Kati mászik 1. nap topiropi (az O betűnél)

Gyönyörű naplemente

Lívi mászik, Kati biztosít 2. nap

Rovigno

Óvárosi hangulat

Utazuuuuunk!


Nagyobb térképre váltás

4 megjegyzés:

  1. Kati! Úgy örülök neked, csodaszép lehetett a hétvége, és úgy festesz a göndör hajaddal, mint egy angyalka :)
    puszik

    VálaszTörlés
  2. Katiiiiii!!! Ezt is megértük!!! Nem tudom szavakba áttenni, amennyire örülök, meg meghatódott vagyok. Csak így tovább, édes kicsi csillag! Millió puszi, Zsuzsi

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    De jó ezt olvasni! Szuperságos, hogy már a mászás sem álom neked, nem csak emlékezés! Csak így tovább - kérjük az újabb és újabb és újabb beszámolókat az ilyen kirándulásokról, sok-sok fényképpel

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! Örülök a jó mászásnak! Ez az jelenti, hogy visszatérhetsz a régi/új életedhez. Ennél jobb hírt nem is olvashattam volna. Hurrááááááá :)))))

    VálaszTörlés