2012. 02. 24.

150 nap, 36 + 3 + 1

Itthon vagyok, végleg hazajöttem!
Számokban ennyi. 5 hónap, egy hónap kari szabadsággal és 3 és 1 nap itthoni pici pihivel. Egyrészt nagyon sok. Miért történt velem? Egyrészt elindultam, de észrevették és szerencsésen visszafordultam. Mert lehetett, akartam, kellett. Újjászülettem ennyi idő alatt! Mennyi minden történt! Lufi őssejt kampány donor média transzplant... címszavak :)

Másrészt szerintem nagyon szerencsém van, hogy ennyire kevés idő. Hogy így túl vagyok rajta. A nehezén. És talán jól bírtam, nem is voltam beteg érzetű, hát mellékhatásos az igen.. a végén a boxban kicsit hámozott lelkű... Itt vagytok velem! Sok régi barát távoli ismerős és rengeteg ismeretlen szeretet ember! Annyira köszönöm! rengeteg erő tőletek! 5 hónap alatt itthon :)

És most jön a legérdekesebb, talán legnehezebb sokmindenben legveszélyesebb rész. Visszatérnem a világba. Világba. Már nem fogják tovább a kezem a kedves orvosok, nővérek. Az elején sok sok szabály, diéta, beöltözés fertőtlenítés. Maréknyi gyógyszerek. Hol az egészséges határ a túlzott féltés és a normál élet között? Kicsit félelmetes. Első nap, majd beleszokom.
Gyönyörű a szobám! Színes! És a lakáska is! Hazavárt András minden szeretetével :)

 Az ajtót külön meg kell csodálni, (bár sajnos most elválaszt minket) tökéletes mestermunka, sínen csúszik, igényes szép kivitel!

Élet! Nagyon várlak vissza!!! Talán egy kicsit jobb emberként. Biztos hogy sokban egész másként

2012. 02. 21.

Nyílik az ajtó lassan a tavaszra!

Tegnap leköltözhettem végre a steril boxból egy hagyományos kórházi szobába!!! A reggeli ellenőrző csípőcsont lyukasztó biopszia után épphogy eszméltem, amikor jött a nővérke a hírrel. Nagyon vicces volt megint a bódítás egyébként, beszélgettem közben és egyáltalán nem tűnt fel, hogy kiesett pár perc.

Szóval hirtelen felindulással cuccbezacskózás és lejöhettem! FÜRDŐSZOBA! Angol wc! Fogmosás! Hihetetlen jóóó :)

Mondjuk mint korábban volt itt az emeleten, rögtön indultam is kifelé hűtőt pakolni, és kaját melegíteni, mikor elkapott a nővér - később az egész vizit - hogy na-na-na nemegészen.. Ezúttal nem mehetek ki a szobámból, mindenért csöngessek, látogató belülről jön és napi min 1 max, zöldköpeny-kesztyű-lábzsák... Szóval szigor van. És szigor otthon is lesz. Vajon mikor??

 De süt a nap! És van erőm! És éhes vagyok :)


Egyetlen bosszúság hogy megint napi 6-8 órában rugdoshatom körbe-körbe a fogast a szobában - értsd az infúzió újra hagyományos kerekes tartóról csöpög, elvágták a köldökzsinórt, eltűntek a pittyegős adagoló gépek...

2012. 02. 16.

PIF és gyógyulgatás

Sziasztok!
Jelentem, lassan ugyan de erősödöm, már többet vagyok ébren. Várom azért már a hazamenetelt, nem könnyű a kis szobámmal ennyire közeli barátságban. De ha minden jól megy, már tényleg csak pár hét.. és jól megy!A lakásfelújítás nagyon jól áll :) A sejtjeim épülnek, a mellékhatások csökkennek. Csak nagyon hiányoztok mááár!


A Pay it forward játék 5 kommentelője, aki vállalta a kis kedvesség továbbadást:
- Ugiburu
- Árvai Nóri
- Zsuzsa
- rcsen
- Hédi

Az utóbbi három ember küldje el a lakcímét ide, mert nincs fönt az adatlapján semmi infó. Azt is ha valamit nagyon nem szeretne kapni.

Köszönöm! Posztoljátok ti is szorgalmasan! A kézzel készített meglepijeim lehet hogy még pár hetet váratnak magukra, amint hazamehetek és lesz sok erőm, de aztán farigcsálom nagy szeretettel!

TURBOT mára! Hangulat :)

2012. 02. 14.

Álomtündér

Alvást hozó tündér a legjobb barátom. Addig gyógyulok, nem fáj semmi, telik az idő.. Szépen növekednek a sejtjeim, ahogy kell, csak a gyógyszerek változása, fájdalomcsillapító megvonása ok nélküli hangulatingásokat okoz. Ilyen még nem volt, minden fáj egy kicsit. Hámlik a kezem, itt viszket, ott nyom, még sebes kicsit itt-ott. Küldjétek a nyugimanókat!
Gyönyörűen készül otthon a lakáska, András nagyon ügyes! Steril lesz meleg, csillogó, élettel teli! Alig várom!

2012. 02. 09.

víz tűz levegő szösszenet

Elég gyorsan telnek a napok, a szám ma először nem volt teljesen hámozott, amikor felébredtem, hát megpróbáltam egy kis húslevest, elhamarkodott volt, úgy hogy még a víz is csíp.
De már vagy 3 órája ébren vagyok! Még v 5 pecig birom.. :)  Tervezgetem a gyógyulás fázisait, először csak házimunka egyre nagyobb résztvállalás, főőőőzééés természetesen ahogy lehet, egyre hosszabb séták a környéken. Mire kikerülök már lassan tavaszodik!
Aztán barátkozások, kisebb akár 3 fős vacsik majd egyszer nyáron egy nagy indiai kaja parti!! És grill is! Cuki hátsó kert van a fészek utcában. Aztán persze majd talán nyár végén nagy összehozó kerti sokadalom, de erről sztem már írtam, mindenki ott lesz! Najó ez a poszt kb 10 oldal lehetne, most megyek alszom egyet.
Szeretet!!!
Orsiék lufijai még mindig bírják az ablakban, a dokik meg biztatóan mosolyognak az alakulgató sejtjeimen

2012. 02. 07.

Sejtek megjöttek! Szomszéd elment

Elkezdett termelni az új csontvelőm!!! Nagyonjóhír! Ma már asszem 50 volt a fehérvérsejtszámom :) Szép folytatás, csak így tovább.
Csakhogy sajnos még jópár napig semmilyen hatását nem érzem bőr egyáltalán nincs a számon. A nap fénypontja mindenképp, mikorépp hideg vizet csurgatok ki az ajkaim közt szépe, cseppenként, hogy hűtsön. aztán rengeteg vazelin nyálfelogó zsepi és alvás.
Ja abban már elkezdődött az új sejtek hatása, hogy a bőrömet kicsit kostolgatják (un. bőr GVHD) így szép piros foltokat okoznak mindenütt. Néhol nagyobb, száraz és szörnyen viszket. Főleg a két hüvelyk ujam belső része. Mégpárnap mégpárnap mégpárnap mégpárnap mégpárnap...
A szomszéd szobából reni ma hazament. Jó volt vele kicsit dumcsizni meg átkukucskálni nagynéha.

Köszönöm a soksok biztatást! Asszem megvan az 5 p.i.f játékos is, ígérem még egy pár nap és írok minderről.

2012. 02. 05.

bódulok fájdalmasan

Hát, tudtam, hogy kemény lesz, és tényleg. 9 naposan természetes, hogy még nem jönnek az új sejtecskéim, még idő kell nekik, akár 20 nap is könyv szerint (KSZÉ hahhhha) de 12 minimum, addig fenékfájás, viszketés, hasmenés, orrvérzés, a szájsebek legkülönbözőbb formái. Már a kaját és a fájdalom csillapítót is közvetlen vénásan kapom. Legalább bármikor képes vagyok elaludni, bódulok úgy is gyorsabban telik az idő.
Tudtam hogy ilyen lesz, csak meddig még?

A média szereplésben a TV2 volt a soros ezúttal tények. Ld médiatár