2016. 08. 01.

Fogas-pöttyös Augusztus 1.

Azért jó az augusztus kezdete, az év ezen időszaka, mert sok barátnak van ilyenkor a születésnapja.
Orsinak! Gergőnek is pl.

Boldog Szülinapot!


Szép idő van, nem túl meleg - néha esős. Próbálom elérni a barátokat egy-egy találkozóra, találok érdekes programokat városszerte.
Újabb kórsággal kezdem ezt a hónapot, 3 napja kijöttek a bal kezemen és karomon fura hólyagok. A mutató ujjammal kezdődött, olyan buborék volt rajta, mintha megégettem volna, gondoltam a reggeli pirítós sütő volt, csak nem vettem észre. De aztán elterjedtek az egész karomon.
Elmentem bőrgyógyászhoz - szerencsére fogadott szombaton is - diagnózis: övsömör. Csak nem az övemen, hanem a karomon, (tán itt kicsit kevésbé fáj). Az idegrostok mentén terjed a vírus, amely mindig jelen van a szervezetben, csak néha aktiválódik, ugyanaz ami a bárányhimlőt okozza. Kirajzolja kb. az idegek lefutását a gerincből - a karom felső része puklis csak, és az első 3 kézujjam. Egy újabb nyavalya, amit főleg idős korban jellemző..
Kaptam rá nagy dózis acicloviros gyógyszert meg hűsítő krémet. Van akit nagyon lever, azt olvastam róla, de én egész jól vagyok, tudom csinálni a dolgaimat ugyanúgy. Örülök neki nagyon, nem szeretném a falat nézni pár pötty miatt itthon, abból elég volt! Hűtöm meg kenegetem a katicapöttyeim. Nem tudom teljes értékűen használni a bal kezem, mert kis fedett tavacska van ott, ahol fognék az ujjammal, mg érzékeny ha lógatom.  A nincs kéz nincs csoki vicc jutott eszembe róla :)

Fogazás: másfél hete történt, hogy egy reggelire fogyasztott kenyér magocskától elreped az egyik jobb felső  őrlőfogam. Persze minden fogorvos szabin van ilyenkor, így egy újhoz, gimis évfolyam társamhoz mentem el. Ő kiszedte a fél fogat, hogy 1 hét múlva a maradékra ráépít egy koronát. De mikor elkezdte a tömést szétbontani, kiderült, hogy az egész szét van törve gyökérig, így nem lehet ráépíteni fogat. Kihúzta :( Most választhatok, hogy hidat kérek, és akkor a mellette levőkből is le lesz csiszolva, vagy implantátumot, az meg műtétes, hosszadalmas, drága. 1 hónapot gondolkozhatok, amíg gyógyul.
A fejem is újra elkezdték vizsgálni CT-MR pszicho tesztek, nézzük mi maradt a korábbi sérülésből, hogy lehetne javítani rajta.

Azért nyár van nyár! 
foto: Bugyi László
Remélem lesz alkalmam megélni közelebbről is!
Ti merre jártok? Hogy telik?