2014. 01. 28.

Ünnep!!! Újjászületésnapom, és más történések

Ünnepi időszak és Új Év, új elhatározások - blogbejegyzés.

Vasárnap éjszaka, január 26-án 2 éves lettem az új időszámítás szerint! Két kerek éve annak, hogy kedves drága ismeretlen walesi lánytól nagysietve megérkezett az őssejt és engem új életre segített.
Ezúton is sok sok hálával és szeretettel gondolok rá. Azóta már anyuka :)
Nagy hegyen ünnepelhettem, egy túrán, ahol a dokim is részt vett a fiával!
FB-on a világ elé tártam, rengeteg like és sok kedves komment érkezett! Jól esik, köszönöm :)


Előtte héten pedig a munkába visszakerülésem 1 éves évfordulója volt. Sok jó szót kaptam a kollégáktól a köszönő mailemre válaszként.Köszönöm hogy tanítgatnak a lassú feledékeny fejemmel és türelemmel válaszolnak véget nem érő kérdéseimre.

Az elmúlt bejegyzés óta eltelt időszak amúgy is az ünneplésről és az új kezdetéről szólt, gondolok itt a Karácsonyra és az Újévre. Nyugodtan teltek az ünnepek, rokonoztunk is és sokat pihentünk. Kedves külföldön élő barátnők ilyenkor hazalátogatnak, sokukkal tudtam találkozni végre! És rég nem látott rokonokkal is.
Egy kis sí persze ide is belefért az ünnepek kitörése előtt. Nagyon el vagyok kényeztetve ebből a szempontból, hogy Andris visz gyakran magával, ott lehetek vele a hatalmas havas vadregényes hegyek között, vagy pályasízőként, de mostmár egyre inkább sítúrázóként is.

A legújabb célkitűzésem az Országos Kéktúra végigjárása! Biztos halottatok már róla, a kék csík turistajelzés, amely végigmegy Magyarországon a Vas megyei Írott-kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóházáig. Az egyes szkaszok teljesítését pecséttel lehet bizonyítani. A Magyar Természetjáró Szövetség irodájában kell megvenni a kis könyvecskét, amiben térképrészletek és pecséthely van.

Január 18-án indultam az első szakasznak. Ősagárd - Katalinpuszta, a 183. sz. szakasz. A túratárs.hu-n találtam meghirdetett túrát, arra jelentkeztem. Nem ismertem senkit a résztvevők közül. Írtam a szervező srácnak, hogy nem vagyok még teljesen erejem teljében, csak akkor csatlakozom, ha ez így ok! Végül nagyon jó kis társaság gyűlt össze időstől a fiatalig, katonától az anyukáig. Remélem túrázom még velük máskor is. Csak a nagyobb emelkedőknél maradtam kicsit le. Jókedvű sárdagasztás volt az első bemutatkozásunk. :) De az időjárás azért kedvezett, a januárhoz képest meg pláne.



Zola a túravezetőnk összevágott egy fejkamerával készült videót, a szám szövege is elég jó..
Hallgassátok, nézzétek, olvassatok, kommenteljetek!