2012. 12. 29.

December ünnepek

Sokminden történt ebben a szép fényes sötét hónapban.
Leginkább úgy jellemezném, tovább nyílik a világ :)
A felépülés újabb fázisa, amiben már sok az élmény, a jó hangulat, a jó társaság és a finom ételek!
Csak egy kis nehezen múló nem túl erős hasmenés nehezíti az életem, kicsit úgy érzem, a szervezetem azt mondja "nem kérek több gyógyszert"...
 
Voltam Andrissal Malnitzban egy gyönyörű ékszerdoboz városkában. Ők sítúráztak, én hatalmasat aludtam, beszélgettem a ház alkalmazottaival (magyarok!) és elsétáltam a csillogó napsütésben a városka szélén lévő félig befagyott tóhoz! Újabb hihetetlen élmény :) Andrissal én a hegyek között! Esténként meghallgattam a tanfolyam résztvevőinek tartott okosítást.

Malnitz
Alighogy hazajöttünk hétfőn megnéztük kedvenc Kodály iskolám karácsonyi koncertjét a Bazilikában! Egy volt osztálytársam és az anyukája is eljött velünk. Csilingelő hangú gyerekek. :)
Hajdanán én is ott énekeltem egy hasonló kórusban, csak akkor még a Mátyás templomban tartották. Kedvenc Csilla néninket, a karvezetőt egyből felismertük messziről, a mozgása semmit sem változott!

Kodály kórus a Bazilikában
Aztán lassan rákészültem a Karácsonyra. A legjobb benne, hogy olyanokkal találkozhatok, akivel az év folyamán nem nagyon. Családozás és a külföldön élő kedves barátok is hazajönnek végre egy kicsit.

Volt egyik szülői ág és másik szülői ág karácsony szokás szerint, végre újra részt vehettem rajtuk! Minden gyerek akkorát nőtt s szépült! Egyből eszembe jutott az én gyerekkorom, amikor a ritkábban látott rokonok egyszerre csapták össze a kezüket, hogy húú mekkorát nőttél! :)
Kaptunk egy kis hazait, mint tojás meg házi szörp, nagyon finomakat!

Pongor Karácsony
Honti Karácsony


Virággal :)

A kedvenc barátnőimmel pedig név-húzást tartottunk, szerintem mindenki elég testhez álló ajándékot kapott. Én pl fülbevalót meg táskát és újrahasznosított papírból 3D kirakóst :)


Szép telet nektek!



Készül a pizza!!

Két göndi lány

Orsikesztyű :)